Zweetvoeten, wat doe je eraan?

Zweetvoeten, je wilt je schoenen niet uittrekken want dan ruikt iedereen het. Je probeert van alles, geurtjes in de schoenen, speciale zalf en niks helpt. Je bent zelfs ten einde raad, maar wanhoop niet. Berkemann schoenen heeft de juiste oplossing voor u.

Het ontstaan van zweetvoeten

Je voeten hebben eigenlijk de meeste zweetklieren van je lichaam. Dit is ook nodig omdat je voeten de hele dag door zwaarbelast worden en daarom moeten zorgen dat de huid soepel en zacht blijft.

Omdat je voet continue belast wordt, produceert je huid daar ook een heleboel nieuwe huidcellen. Als dit niet zou gebeuren, dan zou de huid van je voeten zo schraal en pijnlijk worden dat je uiteindelijk niet meer kunt lopen. Je hebt op je voeten dan ook een heleboel oude lichaamscellen zitten. Omdat je voeten in hun schoenen lekker warm worden, is dit een ideale groeiplaats voor bacterien.

Deze bacterien, gemengd met de oude lichaamscellen en zweet, zorgen voor een vieze geur. Alleen zweet stinkt namelijk niet.

Juiste schoenen kunnen uitstel bieden

Je kunt misschien begrijpen dat het niet helpt om steeds weer opnieuw in die zelfde schoenen te gaan waar dat je zweetvoeten in zijn ontstaan. Hier zitten immers die bacterien nog in die de geur veroorzaken.

Als je nieuwe schoenen koopt, zal hier uiteindelijk hetzelfde in gaan ontwikkelen. Het principe blijft immers hetzelfde, je voet is warm, bacterien komen erbij die zich te goed doen aan je oude lichaamscellen en je hebt weer last van stinkende zweetvoeten.

Om dit te voorkomen is het mogelijk om een schoen met een oplossing voor zweetvoeten te halen. In de zomer zal het dragen van open schoenen een oplossing zijn. Maar je wilt in de winter natuurlijk geen koude voeten, dus dan zul je voor een andere oplossing moeten gaan. Belangrijk is dat je voet moet kunnen ademen. Houdt hier rekening mee als je een schoen gaat uitzoeken. Let hierbij op het materiaal waar de schoen van gemaakt is. Kunststof materialen zorgen er juist voor dat de bacterien lekker kunnen groeien omdat er nauwelijks zuurstof bij kan komen.

Schoenen die gemaakt zijn van leer zijn ontzettend goed tegen zweetvoeten. Leer ademt als het ware, wat ervoor zorgt dat de bacterien niet kunnen groeien.

Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat een schoen hebt die goed past. Een niet passende schoen kan tot schuren van de huid leiden waardoor er meer cellen loskomen en bacterien dus ook meer voeding hebben om te groeien.

Berkemann schoenen hebben een ruim aanbod van verschillende schoenen die een oplossing bieden voor zweetvoeten. De schoenen zijn modieus en door het grote aanbod zal er altijd een schoen bij zitten die u aanspreekt.

Andere oplossingen voor zweetvoeten

De speciale schoenen zullen een hele hoop verlichting bieden, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je zelf rekening houdt met je zweetvoeten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elke dag je voeten wast en ze na het wassen goed droog maakt, vooral tussen de tenen is belangrijk aangezien er daar veel bacterien kunnen gaan zitten. Je voeten met zeep wassen, werkt vaak averechts. Zeep verlaagt namelijk de zuurgraad van je huid en daardoor kunnen bacterien ook beter aanhechten. Was ze dus grondig met water en probeer ze regelmatig met een lekkere olie of zalf soepel te maken.